Welke verzekeringen heeft uw B&B nodig?

Welke verzekeringen heeft uw B&B nodig?

Speciaal voor Bed & Breakfast

Verzekeringen op een rij

Als eigenaar van een Bed and Breakfast wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn bij calamiteiten. Denk aan schade door brand, diefstal of een juridisch conflict. Maar welke verzekeringen en dekkingen heeft uw B&B precies nodig? Wij hebben alle benodigde verzekeringen voor u op een rij gezet. 

U wilt uw B&B-gasten natuurlijk een zo’n fijn mogelijk verblijf bieden, waarbij u alles tot in de puntjes verzorgt. Helaas kunnen dingen altijd anders lopen dan u op voorhand had voorzien en een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede B&B verzekering kan bij dit soort calamiteiten de financiële schade dekken, maar in veel gevallen schiet een standaard woonverzekering dan tekort. 

Ook wanneer uw Bed and Breakfast niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, heeft u de volgende verzekeringen nodig.   

B&B Opstalverzekering

In de eerste plaats wilt u natuurlijk dat het woonhuis of bijgebouw waarin uw B&B is gevestigd goed verzekerd is bij schade. Dekkingen die hieronder vallen zijn onder andere:

• Stormschade. Uw dak raakt beschadigd door een omgewaaide boom.

• Brandschade. Hieronder valt ook nevenschade door bijvoorbeeld bluswerkzaamheden. 

• Waterschade. Schade door lekkage. 

• Inbraakschade. Een inbreker beschadigt een deur of raamkozijn. 

Heeft uw Bed and Breakfast een rieten dak? Dan is het belangrijk dat u een specialistische B&B rietverzekering afsluit! 

 

B&B Inboedel/ inventarisverzekering

Zeker bij een Bed and Breakfast mag een inboedelverzekering niet ontbreken. Doordat u zoveel verschillende gasten ontvangt, is de kans namelijk aanwezig dat er spullen stuk gaan of zoek raken. Het gaat dan niet alleen om spullen in de gastenverblijven, maar ook uw om privéeigendommen.  

Met een goede Bed & Breakfast inboedelverzekering zijn alle losse spullen verzekerd bij schade of diefstal. Hieronder vallen ook zaken als los tuinmeubilair, tapijt en raamdecoratie. 

 

B&B Aansprakelijkheidsverzekering 

Wanneer u gasten ontvangt, bent u als eigenaar verantwoordelijk voor hun veiligheid tijdens het verblijf. Wanneer uw gast bijvoorbeeld ten val komt door een loszittende trapleuning of ziek wordt van uw eten, kunt u een schadeclaim verwachten.  

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die u in dat geval moet vergoeden aan hem of haar. Denk aan medische kosten, maar ook gemiste inkomsten vallen hieronder. 

 

B&B Rechtsbijstandverzekering

Als B&B- eigenaar kunt u helaas ook in een juridisch conflict raken met een gast of leverancier. Een normale rechtsbijstandverzekering dekt dit niet. U heeft als B&B eigenaar een speciale rechtsbijstandsverzekering nodig die de kosten dekt voor een advocaat of incasso.