Een cruciaal onderdeel dat absoluut niet op uw takenlijst mag ontbreken is het regelen van goede verzekeringen voor uw nieuwe B&B!

B&B beginnen? Start goed met uw Bed and Breakfast

Zorg voor goede verzekeringen voor uw nieuwe B&B!

Staat u op het punt om uw eigen Bed and Breakfast te beginnen?

Staat u op het punt om uw eigen Bed and Breakfast te beginnen? Dan komt er het nodige op u af voordat u de eerste gasten kunt ontvangen. Een cruciaal onderdeel dat absoluut niet op uw takenlijst mag ontbreken is het regelen van goede verzekeringen voor uw nieuwe B&B!

Het is de droom van velen om een eigen Bed and Breakfast te starten. De een neemt een bestaande B&B over, terwijl de ander eerst nog flink moet verbouwen. Als toekomstige B&B-eigenaar heeft u ongetwijfeld een idee over de uitstraling, prijsstelling en andere belangrijke zaken. U wilt logees natuurlijk zoveel mogelijk in de watten leggen en ontzorgen. Maar wie ontzorgt u wanneer er zich calamiteiten voordoen, zoals schade aan uw B&B door brand, vandalisme of bij een juridisch conflict? Daarvoor heeft u een goede maatwerk Bed and Breakfast verzekering voor nodig! 

 

Welke calamiteiten kunnen zich voordoen in uw B&B?

In veel opzichten zijn de risico’s voor uw Bed and Breakfast vergelijkbaar met de risico’s voor reguliere woningen. Toch zijn er weldegelijk een aantal belangrijke verschillen. 

In de eerste plaats heeft u als B&B-eigenaar logischerwijs een hoger verloop van mensen in uw pand. De kans is helaas aanwezig dat uw gasten wellicht iets minder zorgvuldig met uw spullen omgaan. Hierdoor kan schade ontstaan, zoals:

• Waterschade. Een gast laat bijvoorbeeld het bad overstromen. 

• Brandschade. Er ontstaat kortsluiting doordat een gast vergeet de oplader van zijn telefoon uit het stopcontact te halen. 

• Vandalisme. Door dronkenschap beschadigt een gast per ongeluk het meubilair. 

 

Naast bovengenoemde calamiteiten kan uw B&B natuurlijk ook te maken krijgen met diefstal, inbraak, stormschade, schade door blikseminslag of schade door uw eigen toedoen. Ook kunt u te maken krijgen met schadeclaims of juridische conflicten met gasten. 

Let verder op dat tijdens een verbouwing van uw Bed and Breakfast er helaas ook schaderisico’s op de loer liggen. Het is daarom belangrijk om uw B&B-verzekering zo snel mogelijk te regelen.

 

Niet zomaar een opstal- en inboedelverzekering

Een goede verzekering voor uw B&B is niet alleen belangrijk, maar zou ook hoog op uw prioriteitenlijst moeten staan. Een standaard woonverzekering is namelijk niet afgestemd op de risico’s die horen bij een Bed and Breakfast. 

Daarnaast zijn B&B’s vaak gevestigd in bijzondere objecten, zoals een rietgedekte woonboerderij. B&B’s met een rieten dak vragen om extra aandacht als het gaat om onderhoud en brandveiligheid. Daarom heeft u een maatwerk verzekeringsoplossing nodig voor uw Bed and Breakfast, afgestemd op uw specifieke situatie.

Tip: vraag op tijd een offerte aan voor uw B&B verzekeringen!

B&B polis staat klaar voor zowel de startende als ervaren B&B-eigenaar

Wij bieden een maatwerk verzekering aan voor B&B-eigenaren, waarmee zowel uw pand als inboedel/inventaris gedekt zijn bij schade door bovengenoemde calamiteiten. Daarnaast bieden wij ook aanvullende verzekeringen, zoals aansprakelijkheid en rechtsbijstand. 

Voor het samenstellen van uw B&B polis houden wij bovendien rekening met het aantal kamers en verzekeren wij een onbeperkt aantal verhuurdagen. Ook denken wij graag met u mee over vraagstukken als brandbeveiliging.