Is uw Bed and Breakfast gevestigd in een karakteristieke woonboerderij of een ander pand met rieten kap? Dan kan het een uitdaging zijn om een passende opstal- en inboedelverzekering te vinden.

Uw rietgedekte B&B verzekeren

Specialist in rietgedekte B&B verzekeringen

Uw rietgedekte B&B verzekeren

Is uw Bed and Breakfast gevestigd in een karakteristieke woonboerderij of een ander pand met rieten kap? Dan kan het een uitdaging zijn om een passende opstal- en inboedelverzekering te vinden. Het verzekeren van een B&B vraagt altijd om een maatwerkoplossing, waarbij de verzekeraar rekening houdt met de unieke kenmerken van een rieten dakconstructie.

Veel B&B’s liggen in landelijk gebied, waar gasten graag naartoe komen voor de rust en ruimte. Hierdoor zijn met name (voormalige) boerderijen zeer geliefd als Bed and Breakfast. Veel van deze landelijke B&B’s hebben een rieten kap, wat een belangrijk onderdeel uitmaakt van de authentieke uitstraling. Er bestaan onder B&B-eigenaren veel vragen over de veiligheidsrisico’s van rieten daken in combinatie met torenhoge verzekeringspremies. Gelukkig bieden we ook voor uw situatie een passende verzekeringsoplossing!

 

Veiligheidsrisico’s rieten dak aanzienlijk verbeterd

De brandveiligheid bij rieten daken is decennialang een belangrijk punt van aandacht geweest. Juist op dat vlak heeft de ontwikkeling van de rieten kap niet stilgestaan. Met de komst van het schroefdak, ook wel gesloten constructie genoemd, is de brandveiligheid van het rieten dak significant verbeterd. 

In combinatie met vonkenvangers en bliksemafleiders voldoet een rietgedekt pand aan alle moderne bouw- en veiligheidseisen. Zo ook op het gebied van isolatie. Desondanks blijft het garanderen van een optimale brandveiligheid voor een B&B met rieten kap belangrijk, aangezien riet bij brand helaas extra kwetsbaar is. 

Bovendien draagt u als B&B- eigenaar niet alleen zorg voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw gasten. Dit betekent dat u met aanvullende preventie-eisen te maken kunt krijgen. 

 

Preventie eisen rietgedekte Bed and Breakfast

Voor elke B&B geldt dat een keuring van de lokale brandweer sterk wordt aangeraden. Bij het ontbreken van goedkeuring van de brandweer kan een verzekeraar naast een rookverbod voor de verhuurde kamers ook aanvullende eisen voor een B&B verplicht stellen. 

In dat geval bent u verplicht om tenminste één CO2- of sproeischuimblusser van 6 liter aanwezig te hebben in het pand, bij voorkeur op een centrale plek. Ook de aanwezigheid van voldoende rookmelders valt onder deze verplichting.

Wanneer uw B&B een rieten dak heeft, is de aanwezigheid van de bovengenoemde brandblusser ook bij goedkeuring van de brandweer verplicht. 

Andere aanvullende brandveiligheidseisen voor uw rietgedekte B&B zijn:

• Indien van toepassing, jaarlijks uw schoorsteen laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Ook moet het rookkanaal zijn voorzien van een vonkenvanger.

• Er mogen geen brandgevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd aan of nabij het rieten dak. 

 

B&B polis voor uw rietgedekte Bed and Breakfast

Bij B&B polis zijn we niet alleen gespecialiseerd in het verzekeren van Bed and Breakfast woningen maar ook van rietgedekte objecten. Onze adviseurs kunnen alle risico’s voor uw B&B in kaart brengen en de herbouwwaarde bepalen. 

Uw Bed and Breakfast is dan optimaal gedekt bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, vandalisme of inbraak. Aanvullend kunt u daarnaast ook een beroep doen op onze aansprakelijkheid en rechtsbijstandsverzekering. 

U profiteert bovendien van gunstige voorwaarden. Zo stemmen wij uw verzekeringspolis af op het aantal kamers en werken wij niet met een limiet op het aantal verhuurdagen.